Temmuz 4, 2025

Sıcak Havalarla Birlikte Karpuz Tüketimi Artıyor

Erzincan'da hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar, serinletici tesiri olan karpuza yöneldi. Lakin bu yıl karpuz ekim alanlarının azalması sebebiyle fiyatlar artış gösterdi.

Erzincan’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar su gereksinimini gideren meyvelerden karpuza yöneldi.

Sıcaklığın 30 derecenin üzerinde seyrettiği Erzincan’da vatandaşlar, sulu ve serinletici meyvelerden olan karpuza ilgi gösteriyor. Geçen yıla nazaran bu yıl daha az ekildiği için karpuz fiyatlarında artış yaşanıyor. Lakin vatandaşlar karpuzdan vazgeçemiyor. Sıcaklığın kendini hissettirmesiyle vatandaşların karpuza ilgisinin artığını kaydeden esnaf Ömer Kayı, “Türkiye’de bu yıl karpuz ekim alanı az. Hava sıcaklığının yeterliden güzele kendisini hissettirmeye başlamasıyla vatandaşların karpuza talebi arttı. Bu sıcakta vatandaşların karpuz yemesini tavsiye ediyorum. Karpuz beşere serum üzere gelir” dedi.

Sıcak havada karpuz tüketilmesinin yararlı olduğunu belirten Selim Çeper ise “Yaz mevsiminde karpuz tüketmek yararlıdır. Sıcak havada karpuz insanı serinletiyor. Vatandaşlara karpuz yemelerini tavsiye ediyorum” tabirlerini kullandı. – ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

About The Author