Erzurum’da Atatürk Üniversitesine ilişkin tarlada kurak hava ve kış koşullarına güçlü tescilli “Alturna” tohumundan yetiştirilen buğdayın hasadı yapıldı.
Üniversitenin Mehmet Sekmen Caddesi üzerinde yer alan 450 dekarlık toprağında düzenlenen programda, biçerdöverlerle susuz biçimde yetiştirilen buğdayın hasadına başlandı.
Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Çağlar Kaymak, gazetecilere, üniversitenin 10 bin dekarlık tarım toprağının bulunduğunu söyledi.
“Susuz yetiştiricilik yapıyoruz”
“Erzurum’daki randımanın bizi keyifli edecek düzeyde olduğunu düşünüyoruz zira susuz yetiştiricilik yapıyoruz. Buradan hasat edilen eserleri bölgedeki fabrikalara ve tohum üretimi yapanlara tohumluk satıyoruz. Birebir vakitte döner sermayeyiz, 19 emekçimize fiyat ödüyoruz. Kara buğdayda da geçen yılki ülke üretiminin yüzde 10’unu merkezimiz yaptı. 2 bin 500 ton Türkiye’de kara buğday üretimi vardı, bunun 220 tonu civarında üretimimiz oldu. Bu yıl buğday beklentimiz 1000 tonun üzerinde, kara buğdayda da 300 tona yaklaşmayı istiyoruz. Slajlık mısırda da dekara 7-8 ton civarı eserimiz var.”
Programa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile davetliler katıldı.
More Stories
Sivasspor’un Teknik Yöneticisi Korkmaz: ‘Bu Maç Hoş Bir Ders Oldu’
Erzurumspor, Sivasspor’u 2-0 Mağlup Etti
Erzurumspor, Sivasspor’u 2-0 Mağlup Etti