Fransa’dan bisikletle yola çıkan 3 Fransız, Erzincan’da konuk edildikleri meskende Erzincan Tulum Peyniri’ni tattı. Fransız turistler peynire hayran kaldı. Lokal misafirperverlik ve yöresel lezzetler turistlerin ilgisini çekti.
Fransa’dan yola çıkarak 70 günlük bir seyahatle Erzincan’a ulaşan 3 Fransız turist, misafirperverliği ve yöresel lezzetleriyle tanınan kentte unutulmaz bir tecrübe yaşadı. Kent merkezine yakın bir noktada seyahatlerine devam ederken Erzincanlı Abdurrahim Dalcan ile karşılaşan Simon Malthieu, Elena Garre Debies ve Nathan Simoen, Dalcan’ın daveti üzerine konutunda bir gece konuk edildi.
Peynirin doğal üretimi ve olgunlaştırılma süreci hakkında bilgi alan turistler, Erzincan kültürüne hayran kaldıklarını belirterek bölgeden hoş hislerle ayrıldılar. – ERZİNCAN
More Stories
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ‘Gebe Okulu’ ve ‘Mavi Alan’ Hizmete Açıldı
Çocuk Arkadaşının Latifesinde Yangın Kurbanı Oldu
Elmira Yasin ve Ayşe Erkan, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Bronz Madalya Kazandı